BİST teknik analiz (Yapı Kredi Yatırım)

7,400 ana desteğinin oluşturduğu tepki yükselişleri zayıf gerçekleşiyor...

  Endekste 8,560 zirve noktasından itibaren devam eden aşağı hareketin, kısa vadeli ana destek noktası olarak izlediğimiz 7,400 üzerinde oluşturduğu tepki yükselişlerinin zayıf kaldığını gözlemliyoruz.
Haftanın ilk işlem gününü yatay seyrin ardından %0.08 oranında değer artışıyla 7,712 puandan tamamlamayan piyasada, yukarı yönde gelişebilecek tepki çabalarının kalıcı olabilmesi yönünde iki önemli direnç seviyesini takip etmeyi öneriyoruz. Bu seviyeler üzerinde kalıcı hareketler oluşmadıkça piyasadaki aşağı yönlü dalgalanmaların devam etme ihtimalini yüksek görüyoruz. Bu kritik dirençlerden ilki, zirve bölgeden beri geçerli olan k.v alçalan trend direncinin bulunduğu 7,900 seviyesi, diğeri ise, son tepki hareketinin üst noktasını temsil eden 8,100 bölgesi..
Aşağı yönde baktığımızda ise, 7,400 bölgesini ana destek olarak izlemeyi sürdürüyoruz. Belirtilen seviye altına doğru oluşabilecek kalıcı hareketlerde de, TL zirve 8,650 seviyesinden itibaren bozulmaya başlayan kısa vadeli teknik resmin artık daha geniş bir sürece yayılabilecek bir karaktere evrilme riskinin gündeme gelebileceğini düşünüyoruz.


Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.ykyatirim.com.tr

***
                 Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Japonya'da istihdam/iş başvuruları rasyosu Eylül'de 1.29 (Beklenti: 1.30 önceki: 1.29)
Japonya'da işsizlik oranı Eylül'de 2.6% (Beklenti: 2.6% önceki: 2.7%)
Japonya'da MD geçici sanayi üretimi Eylül'de aylık +0.2% (Beklenti: +2.5%, önceki: -0.7%)
Japonya'da MD geçici sanayi üretimi Eylül'de yıllık -3.7 % (Önceki: -4.4%)
Japonya'da perakende satışlar Eylül'de yıllık +5.8% (Beklenti: +5.9%, önceki: +7.0%)
Japonya'da geniş perakende satışlar Eylül'de yıllık +5% (Önceki: +6.0%)
Japonya'da Ekim ayı sanayi üretimi tahmini +3.9% (Önceki: +5.8%)
Japonya'da gelecek ayın sanayi üretimi tahmini Kasım için -2.8% (Önceki: +3.8%)
Çin'de NBS imalat PMI Ekim'de 49.5 (Beklenti: 50.2 Önceki: 50.2)
Çin'de NBS Bileşik PMI Ekim'de 50.7 (Önceki: 52.0)
Facebookta Paylaş