Biontech firmasının COVID-19 aşının son aşamada olduğu duyuruldu - FAZ

Amerika'nın Sesi internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor:

Almanya’da Prof. Dr. Uğur Şahin’in başında olduğu Biontech firmasının COVID-19'a karşı geliştirdiği aşının son aşamada olduğu ve gerekli iznin çıkması durumunda yakında kitlesel aşılamaya başlanabileceği duyuruldu.

Prof. Şahin, Frankfurter Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, Biontech’in ABD ilaç şirketi Pfizer’in desteğiyle geliştirdiği BNT162b2 adlı aşının, tüm deneme süreçlerinin başarıyla sona erdiğini ve dağıtım için sadece gerekli iznin beklendiğini söyledi.

Avrupa’da ilaç izni yetkisine sahip Avrupa İlaç Ajansı EMA’dan yapılan açıklamada da, BNT162b2’in "Rolling Review" adı verilen bir süreçle incelendiği ve klinik deneyde elde edilerek, şimdiye dek ajansa aktarılan tüm verilerin olumlu bir sonuç verdiği doğrulandı.

EMA, söz konusu maddeyle ilgili gelinen noktayı "cesaret verici" olarak nitelerken, ruhsat sürecinin devam ettiğini bildirdi. Prof. Şahin, Nisan ayından bu yana yaptıkları çalışmalarla geliştirdikleri BNT162b2 aşısını, toplam 37 bin kişide denediklerini, tüm klinik denemelerden olumlu sonuç alındığını ve "hedef çizgisine çok yaklaştıklarını" ekledi.

Aşının başarı oranını, güvenirlirliğini ve enfeksiyona karşı koruyucu özelliğini "mükemmel" olarak niteleyen Şahin, deneklerin antikor geliştirdiklerini ve bağışıklık kazandıklarını söyledi. Alınan sonuçlardan sonra seri üretime geçtiklerini ve iznin çıkması durumunda, derhal dağıtıma geçebileceklerini de ifade eden Şahin "Pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Komisyonu bundan kısa bir süre önce Mainz kentinde bulunan BioNtech ve ortağı Pfizer’le yıl sonuna kadar en az 200 milyon doz aşı satın alınması konusunda ön anlaşmaya varıldığını üretimin hızına göre bu sayının, 300 milyona çıkabileceğini açıklamıştı.

Aşının 27 AB ülkesine paylaşım ve dağıtımının komisyon tarafından organize edileceği de haber verilmişti. Şirket kaynakları da aşının üretimine geçilmesi durumunda, 2021 yılında bir milyar 300 bin doz aşı üretimi hedeflediklerini söyledi.

Prof. Şahin, Almanya ve dünyada COVID-19’a karşı aşı konusunda umut haline gelirken, 2008’de eşi bilim insanı Dr. Özlem Türeci’yle kurduğu BioNTech şirketininin değeri son gelişmelerle borsa değeri ise 15 milyar Euro oldu.
  
 Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.amerikaninsesi.com/a/almanya-daki-turk-bilimadamindan-asi-mujdesi-asi-hazir-ve-mukemmel/5623933.html



Diğer Haberler
PFİZER: AŞI İÇİN KASIM AYININ 3. HAFTASINDA ABD'DE ACİL ONAY BAŞVURUSU YAPACAĞIZ
ÇİN MERKEZ BANKASI BAŞKANI: ÇİN, G20'NİN BORÇ RAHATLAMASININ UZATILMASI SAVUNMASINI DESTEKLEYECEK
AB ILAÇ AJANSI İCRA DİREKTÖRÜ: EMA, 3 COVİD AŞISINI 2021 BAŞLARINDA KABUL EDEBİLİR - ANSA
FİNLANDİYA BAŞBAKANI KENDİNİ İZOLE ETTİ, AB ZİRVESİNDEN AYRILDI
ÇİN MERKEZ BANKASI: BANKALAR İÇİN YENİDEN YAPILANDIRMA, DEVRALMA VE İFLASLARI İÇİN BİR MEKANİZMA KURACAĞIZ
ÇİN MERKEZ BANKASI : TİCARİ BANKALAR İÇN PİYASADAN ÇIKIŞ MEKANİZMASI VE RİSKLERİ İYİLEŞTİRMEYİ GELİŞTİRECEĞİZ
ÇİN MERKEZ BANKASIİ ÇİN TİCARET BANKALARININ YASALARINA YÖNELİK TASARI REVİZYONU YAYINLADI
ÇİN MERKEZ BANKASI: TİCARİ BANKALARIN SERMAYE VE RİSK YÖNETİM GEREKSİNİMLERİNİ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN ŞEKİLDE GÜÇLENDİRECEĞİZ
JAPONYA EKONOMİ BAKANI: BÜYÜME STRATEJİSİ KONSEYİ, BÜYÜME STRATEJİSİ VE REFORM POLİTİKASINA İLİŞKİN ÖZEL DETAYLARI GÖRÜŞECEK
Facebookta Paylaş