BİM’in 3Ç döneme ilişkin açıkladığı finansal sonuçlar sonrası düzenlenen analist toplantısı telekonferansından edindiğimiz notları paylaşıyoruz.
· BİM, 3Ç22’de 41 Milyar TL satış yaparak yıllık %135 büyüme gösterdi. Şirket, artan perakende trafiğinin ve yüksek enflasyonun satış büyümesini pozitif etkilediğini ifade etti. Okul sezonun açılmasının şirket satışlarına destek sağladığı belirtildi.
· Şirket, BİM markalı ürünlerin toplam satışlar içerisindeki payının 3Ç22’de %63, 2Ç22’de %64, 3Ç21’de ise %65 olduğunu belirtti. Eskişehir’de bulunan fabrikanın üretimiyle birlikte ürün tedarikinde ivme kazanılacağı ifade edildi.
· 2022’nin 3. Çeyreğinde 209 yeni mağaza açılarak toplam mağaza sayısının 11.274 olmasıyla büyümeye devam edildiği aktarıldı.
· Şirket yetkilisi müşteri portföyünün bütün gelir seviyelerinden oluştuğunun altını çizdi.
· Ciro büyümesinin beklentilerin üzerinde olduğu aktarıldı. Şirket, 3Ç22’nin marjlarını baskıladığı belirtse de 2022’nin son çeyreğinde yılsonu beklentilerine paralel bir marj gerçekleşeceğini düşünüyor.
· Şirketin 17.08.2022 Tarihinde KAP’ta açıkladığı 2022 yılsonuna ilişkin beklentileri şu şekilde:
ü Satış artışı: %100 - %110
ü FAVÖK Marjı: %8,5 (±0,5)
ü Yatırım Harcamasının Satışlara Oranı: %3,2
· 3Ç22’de aynı mağazadaki satış gelirinin yıllık bazda %117,5 artış gösterdiği ifade edildi. Enflasyon, sepet hacmini artıran temel unsurlardan birisi.
· 2022 yılının ilk 9 ayında 2 yeni bölge deposunun açıldığı, 2 adet bölge deposunun inşasına da devam edildiği ifade edildi.
· Şirketin faaliyet giderlerdeki artışın en büyük sebepleri arasında hizmet giderleri ve artan lojistik maliyetleri gösterildi.
· 3Ç22’de özellikle operasyonel maliyetlerdeki artışların karı baskılandığı belirtildi. Şirket bazı aksiyonların alınmasıyla, 4. Çeyrekte çok daha başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade etti.
· 4Ç22’de şirket daha fazla FAVÖK elde etmeyi hedefliyor. 3Ç22’de FAVÖK marjında bir miktar geri çekilme yaşansa da 4Ç22’de FAVÖK marj tahminlerinin ulaşılabilir olduğu belirtildi.
· Şirketin personel sayısında artış olduğu ifade edildi.
· 31 günlük Ekim ayı ve Kasım ayının 10 günlük süresince operasyonel karlılıkta artış gözüktüğü belirtildi.
· Yüksek enflasyon sebebiyle şirket daha öncesinde personel alımında ve mağaza açımı sürecinde kullandığı kriterlerin değiştiğini belirtti. Yeni mağazaların açılmasına ve yeni personel alımlarıyla büyümenin devam edeceği belirtildi.
· 2023 yılıyla ilgili bir bütçenin henüz oluşturulmadığı fakat bütçede daralmaya gidilmeyeceği yönünde düşünceler şirket yetkilileri tarafından paylaşıldı.
· 4Ç22’nin 3. Çeyrekten çok daha iyi gittiği, operasyonel gelirlerin ve kar marjlarının daha iyi
olacağının altı çizildi.
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.integralmenkul.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.