Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Alstom, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) Bandırma- Bursa- Yenişehir- Osmaneli (BBYO) demiryolu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli (ÇSS) metro hattının mevcut sinyalizasyon altyapısını iyileştirme amacıyla gerçekleştirilecek projelerde sinyalizasyon ve elektromekanik işlerinin yapımını ve teminini sağlayacak.
Bandırma- Bursa- Yenişehir- Osmaneli Projesi;
Proje, yaklaşık 201 km uzunluğundaki Bandırma- Bursa- Yenişehir- Osmaneli (BBYO) yüksek standartlı demiryolu projesinin elektromekanik işlerinin yapımını ve teminini kapsamaktadır.
İlgili proje kapsamında Alstom, Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin alt yüklenicisi olarak INTERFLO 250 ve INTERFLO 450 ana hat sinyalizasyon çözümlerini temin edecek, Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Seviye 1 ve 2 uygulamalarını tedarik edecek ve Trafik Kontrol Merkezi (CTC) dahil olmak üzere tüm anklaşman sistemini sağlayacak. Ayrıca, mevcut sistemlerle ilgili eskime risklerine karşı akıllı nesne denetleyicisi kuracak, güvenilirliği, performansı ve işlevselliği artırmak için Demiryolu İletişim Sistemi'ni (GSM-R) hazır hale getirecek. Hattın sinyal sistemlerinin modern fiber tabanlı dijital ağları üzerinde ara yüz oluşturacak. Proje sonunda Bandırma- Bursa- Yenişehir- Osmaneli hattı, Türkiye demiryolu ağındaki mevcut trenlerin tamamıyla uyumlu çalışabilecek.
Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Projesi
Alstom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilecek proje kapsamında, saatte 120.000 yolcu taşıma kapasitesine sahip 11 km uzunluğundaki Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli (ÇSS) metro hattının elektromekanik tedarikini sağlayacak. Proje, Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş., Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş., Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. iş ortaklığında gerçekleştirilecek. Alstom, metro hattında yer alacak 8 istasyon için yol boyu ekipman temini, Bilgisayar Tabanlı Tren Kontrol (CBTC) sistemi ve 4 yeni tren için araç üstü sinyalizasyon sistemi dahil tüm sinyalizasyon sistemini tedarik edecek, test ve devreye alma işlemlerini yapacak. Proje tamamlandığında sürücüsüz sistemler sayesinde sefer aralığı süreleri 90 saniye düşecek.
Projeler kapsamında gerçekleştirilecek dijitalleştirme işlemleri, demiryolu güvenliği ve seyahat konforunun yanı sıra mevcut altyapı kalitesini artırma açısından büyük öneme sahip. Dijitalleşme çalışmaları, sınır geçişlerini kolaylaştıracak, güvenilirliği ve ticari hızları artıracak ve bakım maliyetlerini azaltacak.
Alstom Türkiye Genel Müdürü Volkan Karakılınç, "Sektörde sürdürülebilir ve yenilikçi mobilite lideri olan Alstom'un ülkemize bu iki büyük proje kapsamında sağlayacağı katkıdan dolayı çok mutluyuz. Projelerimiz kapsamında işletme giderlerini ve bakım maliyetlerinin düşürmeye yönelik verimlilik uygulamaları ve trafik seviyelerini destekleyici çalışmalar yapacağız. Dijitalleştirilmiş teknolojilerimiz sayesinde güvenlik adına gerekli olan tüm iyileştirmeleri hayata geçiriyoruz" açıklamasında bulundu