Ali Kibar: "Türkiye Dünya İçin Alüminyumda Önemli Bir Mamül ve Yarı Mamül Üretim Üssü Haline Geldi

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

 ALUEXPO 2019 Fuarının açılışında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay "Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. İhracatta ulaşılan 3 milyar dolarlık hacim ise gelecek hedeflerimiz için çok önemli bir gelişmedir" dedi.
TALSAD ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da "Türkiye dünya için alüminyumda önemli bir mamül ve yarı mamül üretim üssü haline geldi. Türkiye yaklaşık 1.0 milyon ton mamül ve yarı mamül ihracatı ile dünya alüminyum piyasasının küresel bir oyuncusudur" dedi.

Fuarın açılışında konuşan Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl "Cirosu ve istihdamı başta olmak üzere ekonomiye sağladığı katma değeri ile Dünya'nın dört bir yerinden gelen alüminyum üreticilerinin ve tedarikçilerinin vazgeçilmez buluşma noktası oldu. İlki 2009'da organize edilen ALUEXPO'nun, sektörle paralel olarak kısa sürede büyük bir gelişim göstererek, alüminyum konusunda büyüklük açısından dünyanın en önemli 3 fuarından biri haline gelmesindeki en büyük etkenlerden biri ticaretin gelişmesini sağlayacak ağ imkanı sağlıyor oluşudur. Aluexpo'nun tercih edilmesinin bir başka sebebi de fuarın modern iş akımları ve teknolojilerin platformu olması" ifadelerini kullandı.

9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı ve Assan Alüminyum Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR ise fuarda eşzamanlı olarak gerçekleştirilen sempozyum hakkında şu bilgileri verdi:
"Alüminyum Sempozyumu, 25 yıl önce, alüminyum endüstrisi ile akademiyi bir araya getirme, uluslararası sempozyumlara ve bilimsel çalışmalara yeni bir bölgesel güç katma hedefiyle yola çıktı. Aradan geçen zaman içinde sempozyum, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulduğu, alüminyumla ilgili dünyadaki trendlerin paylaşıldığı çok önemli bir platform haline geldi. Büyük bir özveri ve gayretle yapılan çalışmalar sonucu sempozyumumuzun, her geçen yıl etkinliğinin ve kapsayıcılığının daha da artıyor olması ve bu sene itibarı ile de uluslararası bir kimliğe sahip olması da ayrıca mutluluk verici".

TALSAD ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da "Fuar ve sempozyum sırasında Türkiye alüminyum sektörünün son yıllarda kat ettiği büyük aşamaya hep birlikte tanık olacağımıza inanıyorum. Türkiye Alüminyum sektörü özellikle son onbeş yılda hem yurt içinde hem de yurt dışında, çok büyük bir gelişim kaydetti. Şirketlerimiz, yatırımlarımız büyüdü ve Türkiye içinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere tüm dünya için önemli bir mamül ve yarı mamül üretim üssü haline geldi. Türkiye yaklaşık 1.8 Milyon ton alüminyum ve alüminyum ürünleri ithalatı ve yaklaşık 1.0 milyon ton mamül ve yarı mamül ihracatı ile dünya alüminyum piyasasının küresel bir oyuncusudur" dedi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Tuna Turagay ise, "Alüminyum sektöründe dış ticaretimiz, ihracatımız sürekli artıyor. İhracatımız 1 milyar dolar seviyesinden bugün 3 milyar dolara ulaştı. Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. Alüminyumun kişi başı kullanım rakamları, Türkiye'de 12 kg. Bu rakam ABD'de 28, Almanya'da ise 45 kg civarında. Bunu daha da geliştirmeliyiz. Alüminyum geleceğimiz, gelecek hedeflerimiz açısından da çok önemli bir sektör. Hafif, yüzde yüz dönüştürülebilir ve çevreye duyarlı bir ürün. Başta otomotiv olmak üzere sürdürülebilirlik politikaları kapsamında, karbon salınımının azaltılmasında alüminyum çok büyük bir rol oynayacak. Bu fırsat, pazarımızı genişletecek çok büyük bir kaynak" açıklamasında bulundu.

ALUEXPO 2019 ve ALUS'09'un başarısına da değinen Tuna Turagay, "397 katılımcının 216'sı yabancı. Toplam 38 sunum ve 86 bildiri gerçekleştiriliyor. Ulusal ve uluslararası birçok önemli isim burada konuşmacı olarak yer alıyor. Gerçek anlamda imza atılan bu uluslararası başarıyı, tüm fuarlarımızda görmek istiyoruz" dedi.

Kapsamı Genişleyen Fuar, Katılımcı Rekoru Kırarak, Ziyaretçi Rekoruna İlerliyor
Bu yıl fuarın kapsamı genişlerken, daha çok sayıda firma, daha büyük alanda daha fazla ziyaretçi ile buluşuyor. Fuarın tamamı satılmış olup eski katılımcıların yanı sıra pek çok yeni firma da sektörle buluşmak için fuarda yerini aldı. Bu yıl 80 yeni katılımcıyı bünyesine katan ALUEXPO 35 ülkeden 397 katılımcı ile kendi rekorunu kırıyor. 216 yabancı, 400'e yakın katılımcısı ile en son gerçekleştirilen 2017 fuarına göre yabancı katılımcı sayısında %38, toplam katılımcı sayısında %24 artış ile büyümesine devam ediyor. Fuarı alüminyum hammadde, mamül ve yarı mamül üreticileri ve tedarikçileri olmak üzere yoğun olarak alüminyum ürün kullanan inşaat ve yapı, otomotiv, beyaz eşya, savunma, ulaştırma, ambalaj, enerji, alüminyum mutfak eşyası ve daha birçok sektör ilgilisi ziyaret ediyor.

Alüminyum Sektörünün Uzmanları 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Sahnesinde
Aluexpo 2019 fuarı ile eş zaman ve mekanda, TALSAD, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi METEM ve Tübitak MAM işbirliği ile 9. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu gerçekleştiriliyor. Sempozyumda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler alüminyum sektörü ile ilgili teknolojik gelişmeleri tanıtıyor ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunmak için etkin bir ortam yaratıyorlar. Sempozyum, sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, yeni gelişmeler hakkında bilgilenmeyi ve Türkiye'nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceğine projeksiyon oluşturuyor.

9. Uluslararası Alüminyum sempozyumu, AA Dünya Aluminium Birliği EA-Avrupa Alüminyum Birliği, GLAFRI Global Alüminyum Folyo Üreticileri Birliği ve Aluminium International'ın destekleriyle uluslararası katılım ve içerikle programlanıyor. Avrupa Alüminyum Birliği Direktörü ve GDA Alman Alüminyum Birliği Genel Müdürü de konuşmaları ile sempozyumda bulunuyor.

Ticaret Bakanlığından "Alım Heyeti" Desteği
ALUEXPO 2019 İhtisas Fuarına, yurtdışı tanıtım faaliyetlerimizin yanı sıra uluslararası ziyaretçi sayısının attırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Alım Heyeti Programı'ndan da destek geldi. Program kapsamında tüm alüminyum sektörünü hedefleyen heyet çalışmaları başlatıldı. Ticaret Bakanlığı'ndan gelen desteğin yanı sıra organizatör firma Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen yurtdışı alım heyetleri ile bu yıl daha fazla ziyaretçi ilgi gösterdi.



Diğer Haberler
BANKACILIK SEKTÖRÜ TÜKETİCİ KREDİLERİ VE BİREYSEL KREDİ KARTLARI 538.5 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 535,7 YILBAŞI: 502,1 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TAKİPTEKİ ALACAKLARI 132.0 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 127,5 YILBAŞI: 96,7 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TİCARİ VE DİĞER KREDİLERİ 1 TRİLYON 994,8 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 1 TRİLYON 996,9 MİLYAR, YILBAŞI: 1 TRİLYON 902,3 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ BİREYSEL KREDİ KARTLARI 113.5 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 113,9, YILBAŞI: 112,3 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TOPLAM KREDİLERİ 4 EKİM'DE 2 TRİLYON 533 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 2 TRİLYON 532,7 MİLYAR, YILBAŞI: 2 TRİLYON 404,5 MİLYAR TL)-BDDK
ALMANYA MALİYE BAKANI : ALMANYA'NIN BÜYÜMESİ BREXİT NEDENİYLE YAVAŞLIYOR
BANKACILIK SİSTEMİ MEVDUATI 2 TRİLYON 372.4 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 2 TRİLYON 379,6 MİLYAR, YILBAŞI: 2 TRİLYON 59,3 MİLYAR TL)-BDDK
ALMAN MALİYE BAKANI : EURO BÖLGESİ BÜTÇESİNİ ADIM ADIM GENİŞLETECEĞİZ
OPEC/BARKİNDO : (ARALIK AYINDAKİ OPEC+ TOPLANTISINDA DAHA FAZLA PETROL ÜRETİMİ KESİNTİSİ OLASILIĞI İLE İLGİLİ SORUYA) TÜM SEÇENEKLERE AÇIĞIZ
G. AFRİKA'DA İMALAT ÜRETİMİ AĞUSTOS'A KADAR OLAN 3 AYDA ÇEYREKLİK :% -1.7
G. AFRİKA'DA İMALAT ÜRETİMİ AĞUSTOS'TA AYLIK %+1.3
OPEC/BARKİNDO : OPEC+ İŞBİRLİĞİ SON ÜÇ YILDIR ÇALIŞIYOR, BU MEKANİZMANIN ARAÇLARINI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİMİZ KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİMİZ VAR
Facebookta Paylaş