Akşam Bülteni (AlnusYatırım)

Kısa Yorum
Küresel piyasalar Trump endişesini geride bırakmaya çalışıyor. Genel resimde ABD borsalarındaki kayıplar azalsa da daha önce kırılan ana desteklere dönülebilmiş değil. Bugünün gündeminde ise İngiltere Başbakanı May’in AB’den çıkışı resmi olarak başlattığı mektubu Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a göndermesi yer aldı. Borsalar tarafında sert bir fiyatlama öne çıkmasa da özellikle tahviller, Euro ve Sterlin’deki hareketler dikkat çekici. Mektup ile iki yıllık süreç de başlamış oldu. Bundan sonraki süreç, Avrupa ile İngiltere arasındaki pazarlıklar sonucu tamamlanacak.
Yurtiçi piyasalarda ise gelişmekte olan ülke para birimlerinin Dolar’a karşı gün içerisinde değer kaybettiği görülmekte. Yurtiçi taraftaki gelişmeler ise daha çok BİST üzerinde etkili oldu. Endeks, haber akışına bugün daha duyarlı ve gelişen ülke borsalarına göre negatif ayrışma içerisinde. 90 bin altında kalması endeks için tehlikeli olabilir.

EURUSD
EURUSD paritesi hem Dolar’ın yeniden kayıplarını silmesi hem de Avrupa para birimlerindeki kırılgan görünüm ile geri çekiliyor. Dolar tarafında Trump endişeleri hafiflerken, Brexit’e ilişkin mektubun Avrupa Konseyine iletilmesi resmi olarak sürecin başlamasını sağladı. Euro ve Sterlin üzerindeki baskı da bu nedenle ön planda olmakta.
EURUSD paritesi teknik olarak incelendiğinde paritenin ana yükseliş kanalını kırdığı görülmekte. 1,0735 üzerindeki tutunma sürüyor ve parite aşırı satım bölgesinde düşüşünü yavaşlatmış durumda. 1,0775 ise yükselişte direnç olarak izlenebilir.
Dirençler: 1,0775 / 1,0820 / 1,0860
Destekler: 1,0735 / 1,0705 / 1,0675

USDTRY
Dolar/TL, Dolar’ın gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında yeniden değer kazanması ile yükselirken, yukarı yönlü hareket TL’deki kırılganlık ile destekleniyor. TL, hem Güney Afrika’daki politik risklerden zarar görürken, hem de içerideki haber akışından olumsuz etkileniyor.
Dolar/TL teknik olarak incelendiğinde 3,6370 direncinin kırıldığı ve cari görünümde bu seviyenin üzerinde tutunmayya devam ettiği görülmekte. Henüz ana dirençler aşılabilmiş değil. Gün içerisinde 3,6560 direncinde zorlanma oluşurken, ana direnç ise 3,67 olarak izlenebilir.
Direnç: 3,6560 / 3,6700 / 3,6880
Destek: 3,6370 / 3,6110 / 3,6000

XAUUSD
Ons altın 1250 üzerinde tutunmaya çalışıyor. Altındaki genel yükselişi destekleyen iki ana unsur zayıflamış durumda fakat tamamen kaybolmuş değil. Piyasaların Trump endişesini indirmesi Dolar’ın kayıplarını geri almasını sağlaması altına bir miktar baskı kurmakta. Borsalar tarafında ise kırılgan seyir korunuyor. Trump endişesi azalmış olsa da bugün Brexit’e ilişkin resmi sürecin başlaması altındaki güvenli liman talebini sıkı tutuyor.
Ons altın teknik olarak incelendiğinde kısa vadeli yükseliş kanalı içerisindeki hareketin devam ettiği görülmekte. 1250 üzerindeki seyir sürdükçe altın kuvvet almak isteyecektir. Ana direnç ise 1260 olarak öne çıkmakta.
Direnç: 1260 / 1265 / 1272
Destek: 1250 / 1244 / 1238,5

USOil
Ham petrolde Libya etkisi sınırlı kalırkeen ABD’de stokların beklentilerin altında yükselmesi ve işlenmiş petrol stoklarındaki düşüş fiyatları yukarı çekmekte. Ham petrol üretiminde ise artış devam ediyor. Bu nedenle yukarı yönlü hareket sınırlı kalabilir. Bakıldığında ABD’de ham petrol üretimi Kasım ayından sonra 455 bin varil artış gösterdi ve üretim artmaya devam ediyor.
Ham petrol teknik olarak incelendiğinde 47,70 ve 49,50 arasındaki yatay bandın korunduğu görülmekte. Ana resimde yükseliş trendi kırılabilmiş değil. Buna karşın yeni bir yükseliş için 49,50 direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacaktır.
Direnç: 48,65 / 49,50 / 50,30
Destek: 47,70 / 46,85 / 46,30

S&P500
Küresel borsalarda Trump endişesi hafiflerken, S&P endeksi kayıplarını tamamen azaltabilmiş değil. Veri akışının yoğun olmadığı son üç gün içerisinde yükseliş isteğinin ön planda olduğunu izledik. ABD’deki veri akışının da ılımlı büyümenin devam ettiğine işaret etmesi endeksi destekliyor. Trump endişesinin azalması ise piyasanın verrgi reformuna odaklanacağı sinyalini vermekte.
S&P500 endeksi teknik olarak incelendiğinde kısa vadeli düşüş kanalı içerisindeki hareketin korunduğu görülmekte. 2336 üzerindeki tutunma endeksin yükseliş isteğini destekleyebilir. Geri çekilmede ise 2316,5 ve 2300 ana destekleri öne çıkmakta.
Direnç: 2360 / 2370 / 2392
Destek: 2336 / 2316,5 / 2300

USDJPY
Dolar/Yen paritesi kayıplarını telafi etmeye çalışsa da daha önce kırdığı 111,70 seviyesinin yeniden üzerine çıkabilmiş değil. Küresel borsalardaki Yen talebi güçlü kalmaya devam ederken, Dolar’ın kayıplarını azaltması paritede yatay bir hareket yaratmış durumda. Gün içerisinde önemli bir veri akışı yer almazken yarın ABD’de büyüme rakamı takip edilecek.
USDJPY paritesi teknik olarak incelendiğinde ana düşüş kanalı içerisindeki seyrin korunduğu görülmekte. 111,70 altında kalındığı sürece yukarı yönlü hareket isteği zayıf kalabilir. Geri çekilmede ise 110,25 desteği öne çıkmakta.
Direnç: 111,70 / 112,65 / 113,60
Destek: 110,25 / 109,,05 / 107,60



Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş
www.alnusyatirim.com

***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALMAN EKONOMİ BAKANI : BREXİT'İN NEGATİF ETKİSİNİN İNGİLTERE İÇİN ALMAN EKONOMİSİNDEN DAHA BÜYÜK OLMASINI BEKLİYORUZ
MOLDOVA MERKEZ BANKASI, POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ
ALMANYA/MERKEL : İNGİLTERE'DEKİ AB VATANDAŞLARI İÇİN MÜMKÜN OLDUĞUNDA DAHA AZ ETKİ İÇİN ÇOK FAZLA ÇALIŞACAĞIZ
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 11.75 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 54.4 MİLYAR TL
FITCH: İNGİLTERE'DE YEREL POLİTİK ZORLUKLARA AYRICA İSKOÇYA'NIN İKİNCİ DEFA BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU DÜZENLEME NİYETİ DE DAHİL
FITCH : AB REFERANDUMU TARAFINDAN OLUŞTURULAN BELİRSİZLİK İNGİLTERE'NİN KREDİ NOTUNA (AA/NEGATİF) YÖNELİK BİR ZAYIFLIK
Facebookta Paylaş