Akbank, uluslararası ‘Yenilikçiler için En İyi İş Yerleri’ listesinde zirvede

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Akbank, iş ve inovasyon alanında dünyanın önde gelen yayınlarından Fast Company'nin her sene küresel seviyede yayınladığı “En İyi İş Yerleri” listelerine damgasını vurdu. İnovasyonu odağına alan şirket kültürlerini ödüllendiren listede Akbank, ABD pazarı hariç uluslararası kategoride "Yenilikçiler İçin En İyi İş Yerleri" listesinde ilk sıraya yerleşirken, ABD pazarının dâhil olduğu listede ise ilk 5’te yer aldı.
 
İnovasyonu kurum kültürünün temel bir unsuru olarak gören Akbank, yenilikçi vizyonu ile küresel ölçekte de takdir topluyor. Akbank, dünyanın önde gelen iş yayınlarından Fast Company’nin küresel ‘Yenilikçiler İçin En İyi İş Yerleri’ listesinde uluslararası kategoride 1. sırada, ABD pazarıyla birlikte değerlendirilen listede ise 5. sırada yer aldı.
 
Fast Company’nin bu çalışmasında şirketlerin sağladığı inovasyon teşvikleri, yenilikçi inisiyatiflere yönelik çalışan katılımı ve inovasyonu destekleyen stratejiler gibi kriterler göz önünde bulunduruldu.
 
“Yaratıcı ve yenilikçi bir kültür inşa ettik.”
 
Hedeflerinin inovasyonu teşvik eden, insan odaklı bir kültür yaratmak olduğunu belirten Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa; “Akbank olarak, disiplinlerarası iş birliği ile yaratıcılığı tetikleyen, açık, herkesin fikrini önemseyen, herkesin sesinin duyulduğu ve kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak için çalışıyoruz. İnsan ve kültür alanındaki uygulamalarımızla bir yandan Akbanklıların yetkinliklerin geliştirilmesine yatırım yapıyor bir yandan da yeni fikirlerin ortaya çıkmasına alan açıyoruz. Çalışanlarımıza sunduğumuz bireysel gelişim planları ve kariyer yolculuklarında sağladığımız yeni açılımlar, onları geleceğe hazırlarken, Akbank’ın yenilik ve girişimcilik alandaki öncülüğünü de pekiştiriyor. Fast Company gibi prestijli bir yayından bu ödülü almak, Akbank’ın bu çalışmalarının uluslararası arenada da takdir edildiğini gösteriyor” dedi.
 
“Akbank olarak sadece Türkiye'de değil, global ölçekte de yenilikçi bir kurum olarak konumlanmaya devam ediyoruz.”
 
Yenilikçi çözümlerin hayata geçirilmesinde güçlü bir şirket kültürünün ve tüm paydaşların bu sürece aktif katılımının önemini vurgulayan Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ise, “Yeni ürünler geliştirirken açık inovasyon ile ekosistemden güç alıyoruz. Bankacılığın geleceğini tanımlayan fikirleri ve ürünleri tüm paydaşlarımızla birlikte çalışarak müşterilerimizle buluşturuyoruz. Dış ekosistem ile beraber yürürken aynı zamanda inovasyonu kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmek de çok önemli. Fast Company’nin en yenilikçi kurumlara yer verdiği bu çalışmada en üst sırada yer almak bizim için gurur verici. Akbank olarak sadece Türkiye'de değil, global ölçekte de yenilikçi bir kurum olarak konumlanmaya devam ediyoruz. Bu başarı da inovasyon alanındaki kararlılığımızı ve liderliğimizi bir kez daha gözler önüne seriyor. İnovasyon kültürümüzün uluslararası alanda tanınması, çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın katkılarıyla mümkün oldu. Gelecek dönemde de aynı motivasyon ve emekle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
 
Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB, fintekler ve teknoloji girişimleri ile iş birliği içerisinde yenilikçi çözümleri müşteriler ile buluşturuyor. Singapur, İspanya, İrlanda, Silikon Vadisi ve Türkiye dâhil olmak üzere dünyanın her yerinden finansal çözümleri müşteriler ile buluşturan Akbank LAB, bugüne kadar 42 kavram kanıtlama çalışması gerçekleştirdi. Girişimcilik ekosistemini destekleyen çalışmalara imza atan Akbank LAB’in inisiyatifleri arasında Endeavor ortaklığında hayata geçirilen girişim hızlandırma programı Boost The Future, etki ve Web 3 ekosistemini buluşturan ReFi Türkiye ve Türkiye’nin ilk tam zamanlı kurum içi girişimcilik programı Akbank+ yer alıyor.
 
Akbank LAB’in çalışmaları ile ilgili daha detaylı bilgiye www.akbanklab.com adresinden ulaşılabilir.



Diğer Haberler
İsviçre Hükümeti, gelecek yıl büyümenin (spor olayları hariç) %+1.6 olmasını bekliyor (Önceki tahmin:%+1.7)
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 1244980,9 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 1026195,4 milyon TL
Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyonu Temmuz ayında -316,2 milyar dolar (önceki: -328,5 milyar dolar)
Türkiye'nin dış yükümlülükleri Temmuz ayında 706,5 milyar dolar (Önceki: 670,2 milyar dolar)
Türkiye'nin yurtdışı varlıkları, Temmuz ayında 348,8 milyar dolar (Önceki: 341,7 milyar dolar)
Çin'de Şanghay Bileşik endeksi %0.7 artışla 2736,02 puandan kapandı
Turk İlaç, Maymun Çiçeği Virüsü'nün tedavisinde EMA tarafından onaylı olarak kabul edilen tek müstahzar olan Tecovirimat için Siga Pharmaceuticals ile Türkiye Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi imzaladı
Facebookta Paylaş