Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye’nin önde gelen tarım ve teknoloji şirketlerinden biri olan Agrotech, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan ve halka açık şirketlerin kurumsal yönetim ilkelerine göre olan mevcut durumunu içeren sıralamaya göre, 2024 yılında en üst seviye olarak gösterilen birinci grupta yer aldı. Agrotech’in önümüzdeki dönemde atacağı yeni adımlarla yatırımcının güvenini boşa çıkarmayacaklarını belirten Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, “üretim kalitemizi ve pazar çeşitliliğimizi artırmak adına attığımız adımlarla yatırımcılarımızın ilgisini 2024 yılında da koruyacağımıza inanıyoruz.” dedi.
Türkiye’nin önde gelen tarım ve teknoloji şirketlerinden biri olan Agrotech, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan ve halka açık şirketlerin kurumsal yönetim ilkelerine göre olan mevcut durumunu içeren sıralamaya göre 2024 yılında en üst seviye olarak gösterilen birinci grupta yer aldı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında halka açılan ve çok kısa sürede üçüncü gruptan birinci gruba yükselen Agrotech’in önümüzdeki dönemde atacağı yeni adımlarla yatırımcının güvenini boşa çıkarmayacaklarını belirten Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, “Geçtiğimiz yıl Kasım ayında halka arz sürecimizi tamamladığımızda, bireysel yatırımcıdan 2 kat, kurumsal yatırımcılardan ise 7 kat talep aldık ve toplamda 3 milyonu aşkın paydaşa ulaştık. Halka arzımız toplamda 1,5 milyar TL’lik büyüklükle tamamlandı. Son dönemde sözleşmeli tarımda hayata geçirdiğimiz iş birlikleri ve hem yurt içinde hem yurt dışında üretim kalitemizi ve pazar çeşitliliğimizi artırmak adına attığımız adımlarla yatırımcılarımızın ilgisini 2024 yılında da koruyacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.
SÖZLEŞMELİ TARIMDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ
Mart ayı sonuna kadar 200 ziraat mühendisiyle sözleşmeli tarım alanlarında çalışmalara başlamaya hazırlanan Agrotech, geçtiğimiz günlerde Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği’yle imzaladığı sözleşmeyle 2024 yılında toplam 155 üreticiyle, 6 bin dekardan fazla alanda organik nar ve nar ekşisi üreteceğini duyurdu. Adıyaman örneğini kiraz ve incirde de devam ettirmeyi planlayan şirket, Adıyaman’da, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticileri Birliği’yle de anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında, 2024 yılı üretim sezonu için 800 bin ağacın yer aldığı 20 bin dekarlık alanda badem yetiştiriciliği yapılacağı ve böylece bir yılda 2 milyar TL’yi aşan bir üretim değerine ulaşılacağı belirtildi. Şirket aynı zamanda Ege Bölgesi’nde bulunan bir fabrikayla da uzun dönem kiralama sözleşmesi yaparak, salçalık domates ve biber işleme, salça üretimi ve salçadan mamul edilen her türlü sos üretimi ve paketleme konusunda yeni bir çalışmaya imza atacaklarını duyurdu.