Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen şirket olan Adel Kalemcilik, zamanın ruhuna ve gereksinimlerine uygun, ürün portföyü geniş bir eğitim ve ofis teknolojileri şirketi haline gelme hedefine emin adımlarla ilerliyor. Bu doğrultuda Çin’in Guangzhou bölgesine ve Shenzen’e giderek ürün seçimleri ve tedarikçi görüşmeleri yaptıklarını belirten Adel / Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar; “Adel’i ‘Geleneksel Bir Kırtasiye Şirketi’ olmanın ötesine taşıyarak eğitim ve ofis teknolojileri şirketine dönüştürme vizyonumuzla portföyümüzdeki katma değerli ürün çeşidini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
50 yılı aşan tecrübesi ile 1969’dan beri faaliyet gösterdiği kırtasiye sektöründe Türkiye’nin lider firması olan Adel Kalemcilik, 2024’te açıkladığı yeni vizyonu kapsamında, ürün portföyünü geliştirmek üzere çalışmayı sürdürüyor. Çin’in Guangzhou ve Shenzen kentlerinin yanı sıra Hong Kong’a da giden Adel / Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar, ürün portföyündeki katma değerli ürün çeşidini arttırmayı planladıklarını belirtti.
2024 yılında satışlarını ve finansal performansını korumayı, başarılı finansal sonuçlar kaydetmeyi beklediklerini söyleyen Adel / Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gerek yeni müşteri beklentilerimiz doğrultusunda planladığımız yatırımlarımızla, gerekse ürün portföyümüzü daha da verimli ve zengin hale getirmek için kurduğumuz yerel ve uluslararası temaslarla işimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Adel’i ‘Geleneksel Bir Kırtasiye Şirketi’ olmanın ötesinde, zamanın ruhuna ve gereksinimlerine uygun, ürün portföyü geniş bir eğitim ve ofis teknolojileri şirketi haline getirme hedefiyle, bir yandan Avrupa’nın önemli teknoloji şirketleriyle görüşmeler sağlıyor, diğer yandan Uzak Doğu’dan teknolojik ürünleri portföyümüze eklemek için çalışmalarımızı ilerletiyoruz. Adel / Faber-Castell için önemli bir konumda yer alan Çin’e ekip olarak yaptığımız ziyaretimiz, eğitim ve ofis teknolojileri şirketine dönüşüm yolculuğumuzda bizlere çok katkı sağladı.”
Adel Kalemcilik hakkında:
Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, sektördeki 54. yılını kutluyor. 1969 yılında Anadolu Grubu bünyesinde faaliyete geçen Adel Kalemcilik, kurulduğu günden bu yana dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile yürüttüğü iş birliğini ortaklığa dönüştürmüş ve Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürmektedir. Adel Kalemcilik, 27 senedir Borsa İstanbul’da işlem görüyor.
Çayırova’da 36 bin metrekare üzerine kurulu üretim tesisiyle Adel Kalemcilik, kâğıt ürünleri haricinde gerek üretim miktarları gerekse ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi konumunda ve 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapan Adel Kalemcilik, UNICEF’in onaylı tedarikçileri arasında da yer alıyor.
Temmuz 2015’te Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.000’e yakın kırtasiye ürün çeşidi ile Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Max, Panfix ve Citizen gibi kırtasiye markaları ile Sluban, Playgro gibi oyuncak markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda şirket, TRT ile yaptığı lisans anlaşması ile yayınlanan 6 çizgi filmin oyuncak ve kırtasiye lisans haklarını da elinde bulunduruyor.
“Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” felsefesiyle hareket eden Adel Kalemcilik, yılda ortalama 40 bin ürün güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyor.
Adel Kalemcilik, özünde barındırdığı “İyilik” değerinden beslenen ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında topluma fayda sağlayan çok sayıda sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.