AB'nin REACH tüzüğünü uyumlaştıran KKDİK konusunda 400 firma bir araya geldi - İKMİB

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından verilen "Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hk. Yönetmelik" seminerinde, KKDİK yönetmeliğinin sanayicilere getirdiği yükümlülükler ve uygulama takvimi, kimyasal değerlendirme uzmanı, kimyasal kayıt sistemi ve ön-MBDF konuları ihracatçılara anlatıldı. Bu yönetmeliğin amaçları arasında yer alan, insan sağlığı ve çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak, maddelerin zararlarının değerlendirilmesine yönelik alternatif yöntemleri özendirmek, rekabeti ve yeniliği arttırmak gibi faydaları da beraberinde getireceğini dile getiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, "Çevre mevzuatlarının uyumlaştırması ve uygulanması zorlu bir süreç olmakla birlikte, uzun vadede kamu sağlığı, çevre ve rekabet açısından getirdiği faydalar daha öne çıkmaktadır" diye konuştu.

İKMİB tarafından düzenlenen "Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hk. Yönetmelik" semineri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kimyasallar Yönetimi Dairesi Kimyasalların Kaydı Ve Kontrolü Şube Müdürü Şeref Yılmaz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz ve başta kimya sektörü olmak üzere Türkiye'de faaliyet gösteren 400 üye firma ve diğer uzmanların katılımı ile Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

REACH'i uyumlaştıran KKDİK Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan KKDİK Yönetmeliği, 23 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, bir geçiş süresi vermekle birlikte sanayiciler tarafından yılda 1 tonun üzerinde üretilen veya ithal edilen kimyasal hammaddeler için Bakanlıkça kurulan bir sisteme elektronik olarak kayıt yapılmasını gerektiriyor. Ayrıca Avrupa'da REACH Tüzüğü kapsamında uygulanan tehlikeli kimyasallara yönelik kısıtlamalar, yeni yönetmelikle Türkiye'de de uygulanır hale gelecek. Ayrıca yönetmelik, sanayicilere yüksek önem arz eden bazı kimyasallarla ilgili biilgi verme ve izin yükümlülükleri de getiriyor. KKDİK, sadece kimyasal üreticisi firmaları değil mamül ve yarı mamül üreten firmaları da etkileyecek.

İKMİB YK Başkanı Akyüz, "Bu ağır yükümlülüklerin altından kalkmak için Bakanlığımızın rehberliğine ve desteğine ihtiyacımız var. Bu çerçevede özelikle yılda 1 ton ve üzeri miktarlarda üretilen ve ithal edilen maddeler kapsamında firmalarımızın sorumluluklarını aktarmak ve yeni yönetmelik kapsamında uygulamaların detaylandırılacağı seminerin firmalarımız için verimli geçmesini diliyoruz" dedi.



Diğer Haberler
EXXON MOBİL'İN 3. ÇEYREK NET KARI 3.97 MİLYAR DOLAR, GELİRLERİ 66.17 MİLYAR DOLAR
IRAK HÜKÜMET GÜÇLERİ VE PEŞMERGELER BİR ATEŞKES ÜZERİNDE ANLAŞTI-ABD LİDERLİĞİNDEKİ KOALİSYON
İTALYA CUMHURBAŞKANI, MERKEZ BARKASI BAŞKANI VİSCO'YU İKİNCİ DÖNEM İÇİN BAŞKAN OLARAK RESMEN ATADI
RUSYA: TÜRKİYE'DEN DOMATES İTHALATI TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN OLUŞTURULAN KOTALARLA AYNI DOĞRULTUDA YENİDEN BAŞLAYACAK
RUSYA MERKEZ BANKASI:ENFLASYONUN 2017 SONUNDA %3'E YAKIN OLMASI BEKLENİYOR, İLERİYE DOĞRU, GEÇİCİ FAKTÖRLERİN ETKİSİYLE, %4'E YAKLAŞACAK
RUSYA MERKEZ BANKASI: BEKLENTİLERE KARŞI ENFLASYONUN AŞAĞI YÖNE KAYMASI ASIL OLARAK GEÇİCİ FAKTÖRLER TARAFINDAN TETİKLENİYOR, EKONOMİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
ALMAN HÜKÜMETİ: KATALONYA ANLAŞMAZLIĞINDA İSPANYOL HÜKÜMETİNİ DESTEKLİYORUZ
Facebookta Paylaş