2023/2. Çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla Raporu (Galata Menkul Değerler)

2023/2.Çeyrek GSYİH Verileri
Bugün, yurtiçinde açıklanan verilere göre;
v 2023 yılının ikinci çeyreğinde, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Gayrisafi Yurt İçi Hasıla(GSYİH) zincirlenmiş hacim endeksi; bir önceki çeyreğe(2023/1.Çeyrek) göre %3,5 oranında arttı. Diğer taraftan, önceki çeyreğin büyüme verisinin %0,3’den %-0,1’e revize edildiği görüldü.
v 2023 yılının ikinci çeyreğinde, GSYİH ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, geçen yılın aynı çeyreğine(2022/2.Çeyrek) göre %3,8 oranında artış gösterdi.
v Üretim yöntemine göre GSYİH tahmini, 2023 yılının ikinci çeyreğinde cari fiyatlarla bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %60,7 artarak 5 trilyon 502 milyar 192 milyon TL oldu.
v Yerleşik hanehalklarının nihai tüketim harcamaları; 2023 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak %15,6 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları %5,3, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise %5,1 arttı.
v Mal ve hizmet ithalatı, 2023 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak %20,3 artarken; ihracatı %9,0 azaldı.
v İşgücü ödemeleri, 2023 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %116,3 arttı. Net işletme artığı/karma gelir %31,0 arttı.
v
https://www.galatamenkul.com/mmr/2023-2-ceyrek-gsyh-raporu/



  Galata Menkul Değerler
  www.galatamenkul.com
 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Para piyasaları, ECB'nin Eylül ayında 25 baz puan faiz artırımını %40 ihtimalle fiyatlıyor (Dün: %50 civarı)
Fitch, Çin'in 2023 yılı büyüme tahminini %5.6'dan %4.8'e düşürdü
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Arap komşularımızla nükleer alanda yapıcı işbirliğine hazırız - El Cezire
Fitch, Çin'in kredi notunu durağan görünümle A+ olarak teyit etti
İspanya Geçici Ekonomi Bakanı :Yılın ikinci yarısındaki enflasyon mevcut seviyelerde kalmaya devam edecek
Şimşek: Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile saglanacak refah artısının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylasılması önceligimizdir
Şimşek: Yılın ikinci çeyreginde ekonomimiz güçlü büyüme performansına devam etti
Şimşek: Küresel aktivitedeki zayıflamayla reel ihracatta düsüs devam ederken; güçlü iç talebe baglı olarak ithalat artısını sürdürmüstür
Şimşek: Böylece net dıs talep büyümeyi sınırlandırmıstır, öte yandan ekonominin üretken kapasitesinin artırılması açısından önem arz eden yatırım harcamaları yüzde 5,1 artmıstır
Şimşek: Hedefimiz büyümenin güçlü olmasının yanı sıra, aynı zamanda dengeli, sürdürülebilir ve kapsayıcı olmasıdır
Şimşek: Iç ve dıs talep dengesinin yeniden tesisi için tedbirler almaya ve uygulamaya devam ediyoruz
Facebookta Paylaş