2019 4 Çeyrek Sektörel Bilanço Analizi (Ziraat Yatırım)

BİST-Tüm'de 2019 yılının dördüncü çeyreğinde sektörel bazda en yüksek kar artışını Havayolu sektörü ve Holdingler göstermiştir. Türk Hava Yolları'nın 4Ç2018'deki 38mn TL'lik zarardan 4Ç2019'da 1.948mn TL'ye kara dönmesi, toplam dönem karına pozitif katkı yapmıştır. Holdinglerde ise Doğan Holding'in 4Ç2018'deki zarardan 4Ç2019'da kara dönmesi ile Anadolu Grubu Holding'in yıllık karını arttırması katkı yapmıştır. Diğer taraftan, 4Ç2019'da karını en çok düşüren sektörler Demir-Çelik ve Telekom sektörleri olmuştur. Ereğli Demir Çelik ve Türk Telekom'un yıllık karlarındaki gerileme, bu şirketlerin ait oldukları sektörlere en olumsuz etki eden şirketler olarak ön plana çıkmasına neden olmuştur.

BİST-Tüm'de 2019 dördüncü çeyrek finansallarını açıklamış 336 şirket bulunmaktadır. Buna göre 4Ç2019 toplam ana ortaklık net dönem karı 4Ç2018'e göre %13,0 azaltarak 28.708mn TL olmuştur.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
PELOSİ : TRUMP'IN SEYAHAT YASAĞI İNGİLTERE'Yİ HARİÇ TUTMASI NEDENİYLE TUHAF, SORU AVRUPALILARIN ABD'YE İNGİLTERE YOLUYLA GİREBİLECEĞİ BİR SORUN DEĞERİ OLUŞTURUR MU?
TRUMP: İNGİLTERE AVRUPA YASAĞININ HARİCİNDE TUTULDU BUNUN NEDENİ KORONAVİRÜS KONUSUNDA İYİ İŞ ÇIKARMIŞ OLMASI
TRUMP : ÇİN VE AVRUPA İLE ÇABUK BİR ŞEKİLDE SEYAHAT BAĞLANTILARINI YENİDEN KURABİLECEĞİMİZ KONUSUNDA UMUTLUYUM
ECB/LAGARDE: FAİZMERİ İNDİRMEMİZ GEREKİRSE İNDİRİRİZ
ECB/LAGARDE: KESİNLİKLE FAİZDE ALT SINIRDA DEĞİLİZ
ECB/LAGARDE: ARTAN DEVLET BORÇLANMASI İHRACI GÖRECEĞİZ
ECB/LAGARDE:TÜM İŞLETMELERE ÇOK İMTİYAZLI ORANLARDA BÜYÜK YENİDEN FİNANSMAN İMKÂNI SUNUYORUZ
GÜBRE FABRİKALARI 'NİN 2020 YILINDA KONSOLİDE OLARAK YATIRIM HEDEFİ 267 MİLYON TL, FAVÖK MARJI HEDEFİ % 11
ECB/LAGARDE: SPREADLERİ KAPATMAK İÇİN BURADA DEĞİLİZ, BU SORUNLARLA BAŞA ÇIKACAK BAŞKA ARAÇLAR VE AKTÖRLER VAR
ECB/LAGARDE: ŞİMDİYE KADAR AÇIKLANAN TÜM ÖNLEMLERİ TOPLARSANIZ, EURO BÖLGESİ GSYİH'SININ % 0.25'İ OLAN 27 MİLYAR EUROYA ULAŞIYORSUNUZ
ECB/LAGARDE: BİR TOPARLANMA OLACAK, ZAMAN BELİRSİZ, AMA ŞOKUN GEÇİCİ BİR DOĞASI OLACAK
Facebookta Paylaş