2018 kâr değerlendirmesi (AK Yatırım)

BIST şirketlerinde 1. çeyrek sonuçlarının ardından analistlerin tahminlerini paylaştığı şirketlerden %58’inin net kârı beklentilerin üzerinde, %25’inin ise beklentilerin altında kaldı. Şirketlerin %17’sinin net kârı ise beklentiye paralel gerçekleşti (tahminlerden +/-%5 sapma). Buna göre, tahmin verilen BIST şirketlerinin 1Ç’deki toplam net kârı 15,0 milyar TL ile beklentinin ortalama %11,7 üzerinde geldi. Diğer taraftan, mali kesim dışı şirketlerin %67’si esas faaliyet gelirinde beklentileri aşarken, %16’sı beklentilerin altında kaldı. Şirketlerin %17’sinin ise operasyonel performansı beklentiye paralel gerçekleşti (+/- %3 VAFÖK sapması).

BIST şirketlerinin yıllık bazda net kârlarına bakıldığında %11,67 büyüme görülüyor. Yıllık kâr artışı mali kesim şirketlerinde %16,2 ve mali kesim dışı şirketlerde %3,5 oldu. Diğer taraftan, mali kesim dışı şirketlerin yıllık bazda toplam cirosu %19,7 büyüme gösterirken, toplam VAFÖK’ü ise %28,3 büyüdü.


AK Yatırım
www.akyatirim.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
FİTCH: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YORUMLARI GENEL EKONOMİ POLİTİKASININ, SEÇİMLERDEN SONRA DAHA AZ TAHMİN EDİLEBİLİR OLMA OLASILIĞINI DA ARTIRIYOR
fıtch : TL, bu yıl -cari işlemler açığının genişlemesi dahil- enflasyonun iki haneli rakamlarda devam etmesi ve politik ve jeopolitik riskler nedeniyle geriledi
FİTCH: TÜRKİYE'DNİN SÖYLEMLERİ POLİTİKA ÇERÇEVESİNE YÖNELİK RİSKİ ARTTIRIYOR
TCMB TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde gelen teklif 170.00 milyon dolar
BOE/VLİEGHE: GELECEK BİRKAÇ YILDA FAİZ ORANLARININ OLDUKÇA KADEMELİ BİR ŞEKİLDE YUKARI YÖNLÜ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Facebookta Paylaş