2017 yılının ilk 9 ayında Türkiye operasyonel kiralama sektörü, Türkiye’de satılan yeni otomobillerin %20’sini filosuna kattı

TOKKDER’in, bağımsız araştırma şirketi TNS Global işbirliği ile yürütmekte olduğu pazar araştırmasının 2017 yılı 3. çeyrek sonu sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu” yayınlandı.

Türkiye yeni otomobil satışlarının 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,6 oranında azaldığı (Kaynak: ODD) 2017 yılının ilk 9 ayında Türkiye operasyonel kiralama sektörü, Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yüzde 20’si olan yaklaşık 95 bin 500 adet yeni aracı filosuna kattı. 2017 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 8 milyar 418 milyon TL yeni araç yatırımı yapan Türkiye operasyonel kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 26 milyar TL’yi aşarken filosundaki araç sayısı ise 346 bin 600 oldu.

2016 yılında yaklaşık 4 milyar 950 milyon TL vergi (KDV+MTV+ÖTV) ödeyen operasyonel kiralama sektörü 2017 yılının ilk 9 ayında da yaklaşık 4 milyar 501 milyon TL vergi (KDV+MTV+ÖTV) ödeyerek ülke ekonomisine yaptığı katkıyı sürdürdü.

Türkiye operasyonel kiralama sektörünün gelişimi ile ilgili görüşlerini paylaşan TOKKDER genel koordinatörü Tolga ÖZGÜL “Türk Lirası’nın USD ve Euro karşısındaki değer kaybı, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyadaki çatışma ortamı, ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırımı beklentileri gibi faktörler ticari hayatı olumsuz yönde etkiliyor, para piyasalarında sıkışıklığa neden oluyor. Hal böyle olunca, risk yönetiminin ve kısıtlı kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da artıyor. Risklerini azaltarak kaynaklarını verimli kullanmak isteyen işletmelerin araç ihtiyaçlarını karşılamak için bu dönemde daha fazla operasyonel kiralama yöntemini tercih edeceklerini düşünüyorum.” dedi.

Bu araştırma dönemi itibarı ile

- Renault %28,8’lik payı ile Türkiye operasyonel kiralama sektörünün araç parkında en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken, %14,8 ile VW, %9,9 ile Ford, %9,6 ile Fiat takipçisi oldular.

- Sektörün araç parkının yarısından fazlası (%50,5) C segment araçlardan oluşurken, B segment araçlar %28,5, D segment araçlar ise %13,,4 pay aldı.

- Sektörün araç parkının %94,9’u dizel araçlardan oluşurken, manuel vites araçlar %53,1 pay aldılar.



Diğer Haberler
Bankaların bugün TCMB'nin geç likidite imkanından 12,25 faiz ile kullandığı miktar 7.00 milyar TL
BIST/KARADAĞ: VARLIK FONU KATKISIYLA SUKUK GİBİ ÜRÜNLER BIST'TE OLMALI- BLOOMBERG HT
WAL MART'İN 3. ÇEYREK NET KARI 1.75 MİLYAR DOLAR
BOZDAĞ: ABD'DEN YANIT GELDİ SARRAF'IN SAĞLIK DURUMU İYİ - CNN TÜRK
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : ENFLASYON DÜŞÜK SEVİYELERDE SEYRETTİĞİNDE DÖVİZ ALIMLARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK
Facebookta Paylaş