2017 Yılı Küresel Enerji Mimarisi Performans Endeksi Raporu Yayınlandı

Beş yıl önce, Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantılarında, dünyanın en büyük enerji şirketlerinin yöneticilerine ve enerji değer zincirindeki politika yapıcılarına yöneltilen “Gelecek on yılda küresel enerji sistemlerinin ne ölçüde değişeceğini öngörmektesiniz?” sorusunu cevaplayanların %90’ı küresel ölçekte önemli bir değişimin olacağına olan inancını belirtirken, yaklaşık üçte biri ise enerjinin temin edilmesine, dönüştürülmesine ve tüketilmesine ilişkin yöntemlerde radikal bir değişiklik olacağını tahmin etmiştir.

Bugün, küresel enerji sistemlerinde daha önce hiş görülmemiş yapısal değişikliklerin kaydedilmesiyle birlikte, dünya süreklilik arz eden enerji dönüşümü içerisindedir. Küresel Enerji Mimarisi Performans Endeksi Raporu (2017), bir grup ülkenin kendilerini enerji dönüşümü konusunda lider olarak gördüğünü; bununla birlikte, diğer ülkelerin bu konuda gelişme kaydetmesiyle beraber lider ülkelerin konumlarını değiştirebileceğini ortaya koymaktadır. Diğer taraftan, pek çok ülke halen daha ulaşılabilir, güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlamak için dengeli bir enerji sistemi oluşturmakta güçlük çekmektedir.

2017 Yılı Küresel Enerji Mimarisi Performans Endeksi’nde, Türkiye 2009 yılına göre iki sıra yükselerek 41. sırada yer almıştır.

 -Ekonomi Bakanlığı Bülteni-



Diğer Haberler
Merkez Bankası'nın bir sonraki iş günü için açıkladığı geçici rezerv -95345,6 milyon TL
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 12.25 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 68.5 MİLYAR TL
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 12.25 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 60.05 MİLYAR TL
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 12.25 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 56.5 MİLYAR TL
IŞIK: PAKİSTAN'A MİLGEM'İ İHRAÇ EDİYORUZ-NTV
BANKALARIN BUGÜN TCMB'NİN GEÇ LİKİDİTE İMKANINDAN % 12.25 FAİZ İLE KULLANDIĞI MİKTAR 21.8 MİLYAR TL
Facebookta Paylaş