120 ülkenin internet devleri, Wuzhen Zirvesi’nde buluştu


  
2022 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi, bugün Çin’in Zhejiang eyaletine bağlı Wuzhen kasabasında başladı. İnternet alanında en yeni buluşların tanıtılacağı zirve, dijital ekonomiye odaklanacak.

2022 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi’nin ana teması, “Siber dünyayı birlikte inşa edelim, dijital geleceği birlikte oluşturalım” olarak belirlendi. Zirveye katılanlar, iş birliği ve gelişme, teknoloji ve endüstri, kültür ve toplum, yönetişim ve güvenlik olmak üzere dört alan kapsamında küresel internet çevresinde sıcak konular ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Zirvede özellikle internetin gelişimi ve yönetişimine Çin’in çözümü sunulacak.

2022 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi, Dünya İnternet Konferansı’nın kurulmasından bu yana geçen süre içinde örgütün düzenlediği ilk yıllık toplantı olma niteliği taşıyor. Zirveye 120’den fazla ülkeden yaklaşık 2 binden fazla temsilci çevrim içi ve çevrim dışı yöntemlerle katılacak. Zirvenin önemli etkinliklerinden biri olan 2022 İnternetin Işığı EXPO’su da aynı tarihte açıldı. Fuarda yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik ve metaverse alanlarında çok sayıdaki en ileri buluş ziyaretçilerle buluşacak.
 
Çin Uluslararası Radyosu










Diğer Haberler
HİNDİSTAN'DA SENSEX ENDEKSİ %0.25 DÜŞÜŞLE 61033,55 PUANDAN KAPANDI
ERDOĞAN SAAT 15'TE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK-NTV
İtalya Ekonomi Bakanı: Avrupa, kaygı veren enflasyon ve resesyon kombinasyonunu riske atıyor
Suudi Arabistan PIF, yenilenebilir enerji, temiz ulaşım ve sürdürülebilir su yönetimi dahil olmak üzere uygun yeşil projelere 2026 yılına kadar 10 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı öngörüyor
Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), 2025 yılına kadar varlıklarını 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyor
Kremlin: Rusya ve ABD ilişkileri kötü ve kötü kalmaya devam ediyor, ara seçimler bunu değiştirmeyecek
İtalya Ekonomi Bakanı : Tasarruf politikaları borcu azaltmak için kullanışlı fakat belirleyen ekonomik büyüme
Çek Cumhuriyeti Maliye Bakanı: AB üyesi devletler doğalgaz tavan fiyatını destekliyor, bunu kabul etmesi için Almanya'ya baskı yapmaya devam edecekler
IEA/Birol: OPEC+ petrol üretim kesintisi enflasyona neden oluyor, gelişmekte olan piyasalara zarar veriyor
IEA/Birol: Fosil yakıtlara yatırım devam etmeli
IEA/Birol: OPEC+'ın üretim kesintisini yeniden düşünmeye ihtiyacı olabilir
Facebookta Paylaş