'Türkiye'nin Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'ndeki hızlı yükselişi gerçek potansiyelini ortaya koyuyor'-YASED

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde Türkiye’nin bu yıl 10 basamak birden yükselerek 33’üncü sırada yer almasına ilişkin açıklama yaptı. Yükselişten duydukları memnuniyeti dile getiren Sargın, bu başarıya kamu ve özel sektörün odaklı iş birliğinin katkısını vurguladı. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) yatırım alanında kamu ile özel sektör arasında yarattığı istişare mekanizmasının önemine de değinen Sargın, yine YOİKK çatısı altında çalışılan Yatırım Çerçeve Mevzuatı, UDY Stratejisi ve Yargı Reformu ile birlikte diğer reformların hayata geçmesi ile Türkiye’nin iş yapma kolaylığındaki sıralamasını daha da yukarılara taşıyacağına inandıklarını söyledi.

Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 (Doing Business 2020) raporuna göre Türkiye 10 basamak yükselerek, 33’üncü sırada yer aldı. Geçen yıl açıklanan raporda da 17 basamak yükselen Türkiye, bu 2 yıllık performansı ile İsviçre, Hollanda, Portekiz ve İtalya gibi ülkeleri geride bıraktı. Türkiye’nin iş yapma kolaylığı konusundaki yükseliş trendi ile ilgili açıklamada bulunan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, raporun iş dünyasına Türkiye ile ilgili önemli bir mesaj verdiğini kaydetti.
Bu başarının altında kamu- özel sektör iş birliğinin ve odaklı çalışmasının olduğunu vurgulayan Sargın, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) yatırım alanında bu ve benzeri pek çok çalışmada kamu ve özel sektörün iletişimine yön veren, çok değerli bir platform olduğunu kaydetti. “Bu başarılı sonuçları görmek hepimiz için memnuniyet verici. YASED olarak YOİKK kapsamında, yatırıma dair pek çok önemli çalışmaya katkı vermeyi sürdürüyoruz.

Hedefimiz, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini destekleyen ve finansman ihtiyacını kalıcı olarak karşılayan Uluslararası Doğrudan Yatırımların artırılması. İş Yapma Kolaylığı Endeksini, çekmeyi hedeflediğimiz yatırımcılara ülkemizdeki iş ortamı ile ilgili verdiği mesaj açısından önemli buluyoruz ve burada kaydettiğimiz yükselişin de yatırımlara olumlu katkısı olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ndeki hızlı yükselişi gerçek potansiyelini ortaya koyuyor” dedi.

Bürokratik süreçler kısalacak

Türkiye’nin küresel uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı payın potansiyelinin altında olduğunu belirten Sargın, arka planda, İş Yapma Kolaylığı Endeksinin ötesinde de pek çok başarılı çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. Sargın, şöyle devam etti: “Yargı Reformu’nun ilk ayağı olan Yargı Reformu Strateji Belgesi yürürlüğe girdi. Bu gibi gelişmeler yatırımcılar tarafından çok olumlu karşılanıyor. Bürokratik süreçlerin kısalması, vergilerin sadeleşmesi gibi konular da gündemde. Bizim için öncelikli konuların başında ise öngörülebilirlik geliyor. YOIKK platformu altında bu alanda yatırımcılara katkısı olacak iki önemli çalışmada Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimizle çalışıyoruz. ‘Yatırım Çerçeve Mevzuatı’ ve “Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi” gibi projelerin de hayata geçmesiyle yatırım rekabetçiliğinde önemli aşamalar kaydedeceğimize inanıyoruz.”



Diğer Haberler
AB'NİN BUGÜN 31 OCAK'A KADAR BREXİTİ ERTELEME ÜZERİNDE ANLAŞMASI ÇOK OLASI-MACRON'A YAKIN KAYNAKLAR
BU AY, 4 KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.058 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.705 TL- TÜRK-İŞ
EKİM AYINDA 4 KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.058 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.705 TL- TÜRK-İŞ
ALMANYA'DA İTHALAT FİYATLARI EYLÜL'DE AYLIK % +0.6, YILLIK %-2.5
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 17226,3 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 25349,7 milyon TL
TCMB, 04.11.2019 vadeli 3.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
Facebookta Paylaş