Assan Hani/ Gedik: “Bu Kez Teknolojide Dünya Normlarını Yakalama Şansımız Var” -

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Genç Türkiye Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen"Türkiye Sanayisi Dijital Dönüşüme Hazır mı?" konulu oturumda konuşan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, dünyada son yıllarda dijitalleşme ve verimliliğin ön plana çıktığını, Türkiye'de şirketlerin gündeminde de Endüstri 4.0 olduğunu belirtti. Gedik, Türkiye'nin bu kez teknolojide dünya normlarını yakalama şansı olduğuna dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi stratejik ortaklığı ile bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi'nde "Türk Sanayisi Dijital Dönüşüme Hazır mı?" oturumuna konuk konuşmacı olarak katılan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, gençlerle Türk sanayisinin dijital dönüşüme ne kadar hazır olduğu üzerine sohbet etti.

Oturum başkanlığını Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın yaptığı "Türk sanayisi dijital dönüşüme hazır mı?" paneline katılan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, Philips Türkiye CEO'su Haluk Karabatak ve Danone Nutricia Genel Müdürü Dr. Yalım Üner gençleri Endüstri 4.0 üzerine bilgilendirdiler.

TÜRKİYE'DE ŞİRKETLERİN GÜNDEMİNDE ENDÜSTRİ 4.0 VAR
Türkiye'nin 81 İli ve 165 ülkeden 3 bin üniversite öğrencisi, genç profesyoneller, akademisyenler ve seçilmiş liselerden 500 lise öğrencinin katıldığı etkinlikte Türk sanayisinin dijital olgunluk düzeyi ve sanayideki paradigma değişimleri hakkında bilgiler veren Gedik, son yıllarda dijitalleşme ve buna bağlı olarak verimlilik konusunun öne çıktığı, katma değerli iş yapmanın merkeze alındığı yeni bir odaklanma dönemi yaşadıklarını belirtti. Gedik, Türkiye'de şirketlerin gündeminde Endüstri 4.0 olduğuna dikkat çekerek hala dünyayı yakalama şansımız olduğunu söyledi.

TÜBİTAK tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de sanayinin dijital olgunluk seviyesinin Endüstri 2.5 seviyelerinde bulunduğuna dikkat çeeken Gedik, "Şirketlerin yüzde 22'sinin akıllı üretim sistemleri konusunda kapsamlı bilgiye sahip olduklarını, yüzde 19'unun ise bilgi sahibi olmadığını görüyoruz. Şirketlerin sadece yüzde 50'sinin gelecek 5 yıl içerisinde üretim hatlarına ilgili teknolojileri entegre etme yönünde strateji geliştirdikleri görülüyor. Şirketlerin yüzde 20'sinin ise herhangi bir stratejisi bulunmuyor."dedi.

TEKNOLOJİDE DÜNYA NORMLARINI YAKALAMA ŞANSIMIZ VAR
Tüm bu tabloya rağmen Türk sanayisi önünde ciddi bir fırsat olduğunun da altını çizen Gedik, "Türkiye penceresinden bakacak olursak, dünyada "Akıllı Üretim Sistemleri'nin geliştirilmesi ile sanayide bir paradigma değişimi yaşandığını açıkça görüyoruz. Sanayi yapısı artık, siber fiziksel sistemlerin yer aldığı bir dünyaya doğru evriliyor. Sanayideki bu dönüşümü gerçekleştirmeyi başarabilen ülkeler ve şirketlerin önemli rekabet üstünlüğü elde edecekleri açıktır. Belki de an itibariyle tarihi bir noktada olduğumuzu söylemek mümkün. Bu kez teknolojide belkki de ilk kez dünya normlarını yakalama şansımız var" diye konuştu.

Konuşmasında, köklü sanayi tecrübesi olan Kibar Holding grup şirketlerinden, Genel Müdürü olduğu otomotiv yan sanayinin önemli ana parça üreticilerinden Assan Hanil'in dijitalleşme süreçlerine de değinen Gedik, "Doruk Projemiz, Turquality Marka Programı, İnovasyon Odaklı İşbirlikleri ve Teknoloji Yol Haritası çalışmalarımız ile Endüstri 4.0'ın önemli dinamiklerini sistemlerimize entegre ediyoruz. Doruk'u kurumsal dönüşüm içerisinde dijital dönüşümün gerçekleştirileceği bir proje olarak görüyoruz. Özellikle SAP S/4 1610 Hana (Doruk Projemiz) ile gelen yeni teknolojilerle birlikte, Endüstri 4.0 uygulamalarını hayata geçirebileceğimiz gerekli altyapıları hazırlıyoruz. Projenin safhaları hayata geçtikçe, Assan Hanil dijital dönüşüm yolculuğu da adım adım gerçekleşmiş olacak." dedi.

Geleceğe yaptıkları yatırımlar ile Assan Hanil'in Ar-Ge, mühendislik, üretim ve kalite kabiliyetlerine olan güvenin güzel bir göstergesi olan hava süspansiyonlu ticari araç sürücü koltuğu (ASD) ile dünya pazarlarına açılmayı, müşterilerinin bulunduğu ülke ve lokasyonlarda yeni tesisler kurmayı hedeflediklerini de dile getiren Gedik, "Bu proje ile ilgili tesisler dahil, 2017-2020 yıllarında 32 milyon Euro'luk bir yatırım ve Avrupa, Rusya ve Kore'ye orta vadede ciddi ölçekte ihracat yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla yalnızca Türkiye pazarı değil, projelerin gelişimine istinaden yakın coğrafyadaki büyük üreticiler de hedef pazarımız içinde yer alıyor." diyerek yakın dönemdeki projelerinden de bahsetti.



Diğer Haberler
AB/JUNCKER : G7 ZİRVESİNDE, DUVARLAR DEĞİL KÖPRÜLER İNŞA ETMEK İSTİYORUZ
CANİKLİ: SÜPER TEŞVİK MODELİNİN ALTYAPISI OLUŞTU, UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ- BLOOMBERG HT
CANİKLİ: FİNANSMAN MALİYETİNDEKİ İSTENİLEN DÜŞÜŞÜ SAĞLAYAMADIK- BLOOMBERG HT
ÇİN KUR İŞLEMLERİ PLATFORMU AÇIKLAMASI: YENİ YUAN ORTA NOKTA SABİTLEME YÖNTEMİ DÖVİZ PİYASASINDAKİ ARZ VE TALEP İLE DÖVİZ SEPETİ DEĞİŞİKLİKLERİNİ DAHA İYİ YANSITACAK
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 23461,5 milyon TL
Facebookta Paylaş